23 februari 2021

Vrijwilliger worden?

Ben jij de bewoner die we zoeken?

Wil jij iets betekenen voor een ander?

Wil je prachtig wonen in een tiny house in een bruisende gemeenschap?

Schrijf je hier dan in! 

Wij geloven in een wereld waarin mensen met en zonder beperking op een natuurlijke manier met elkaar verbonden zijn. Daarom zoeken we mensen die met hun ervaring en talent willen bijdragen aan een gezellige en zorgzame gemeenschap.

Een impressie van een woning

Wat wordt verwacht van de vrijwilligers?
We zijn op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers die onderdeel willen zijn van de gemeenschap op een zorglocatie. We matchen vrijwilligers met bewoners op basis van talent en interesse, en vragen van vrijwilligers dat ze actief bijdragen aan de gemeenschap. Dit kan heel divers zijn: van samen boodschappen doen of koken tot samen werken in de tuin, om daarna een lekker bakje koffie te drinken. Hieronder staat een video van Ingrid, een vrijwilliger die woont op zorglocatie De Binckhorst van Cello, het project dat de inspiratie vormde voor de oprichting van Butterfly Effect.

Wat doet Butterfly Effect precies?
Butterfly Effect is in 2018 opgericht naar aanleiding van een succesvol project op de Binckhorst, een zorglocatie van Cello in Rosmalen. We zijn ervan overtuigd dat samen leven in Nederland nog veel mooier kan door mensen op basis van talent en interesse met elkaar te verbinden. En we vinden het belangrijk dat mensen met een intensieve zorgvraag gemakkelijk kunnen samen leven met anderen. We willen natuurlijke verbindingen en spontane ontmoetingen tot stand brengen door kleine huisjes voor vrijwilligers te plaatsen op zorglocaties. We ontwikkelen deze projecten samen met zorgorganisaties, gemeenten en sociale investeerders.

Zo is het om als vrijwilliger op een zorglocatie te wonen

Vrijwilliger Ingrid van Bergen was in oktober ook te zien in het programma Binnenste Buiten van de KRO-NCRV. Ze vertelt daarin uitgebreid over hoe het is om als vrijwilliger op een zorglocatie te wonen. Dit programma kun je hier bekijken. NB: Ingrid woont in een Heijmans One, op Landpark Assisie komen een ander type huisje te staan, zie de impressie bovenaan deze bladzijde.