Butterfly Effect bouwt bruisende gemeenschappen

Wij geloven in de waarde van natuurlijke verbindingen tussen mensen mét en zonder zorgvraag.
Door huisjes te verhuren aan vrijwilligers, bouwen we aan bruisende gemeenschappen voor jong en oud.
Bekijk hieronder onze huidige locaties.

Prisma - Biezenmortel

LANDPARK ASSISIE
10 woningen

Op deze prachtige locatie, midden in het groen, worden eind 2023 tien woningen geplaatst voor vrijwilligers.

Meer info
ORO - Deurne

HET RIJTVEN
5 woningen

Op deze groene en gemoedelijke locatie van ORO worden eind 2022 vijf woningen geplaatst voor vrijwilligers, waarbij een deel van de woningen verhuurd zal worden aan mensen met een licht verstandelijke beperking die als vrijwilliger bij willen dragen aan het leven van de andere bewoners van het Rijtven.

Meer info
Het Rijtven: ORO - Deurne

Wijk/zorglocatie
Rust, geborgenheid en de groene omgeving kenmerken Het Rijtven. Een omgeving die belangrijk is voor de mensen die er wonen en dagbesteding doen. Maar ook voor de mensen die er werken én voor mensen uit de regio. We willen dat iedereen zich hier thuis voelt. Kinderen uit de buurt, rustzoekers, natuurliefhebbers. De Tiny Houses liggen aan de rand van Het Rijtven, tegen de nieuwbouw wijk de Rijtse Vennen. Deze woonwijk ligt op loopafstand van het centrum van Deurne.

Dagelijkse boodschappen  
Voor je dagelijkse boodschappen kun je terecht bij de plaatselijke supermarkten. De dichtstbijzijnde ligt op ongeveer 15 min. loopafstand.

Bereikbaarheid en openbaar vervoer 
Het Rijtven is goed bereikbaar. Wanneer je gebruik maakt van het openbaar vervoer, ben je binnen 8 min. op het station van Deurne. Wanneer je te voet gaat, ben je ongeveer 20 minuutjes onderweg.
Bewoners van de Tiny Houses kunnen gebruikmaken van de parkeerplaatsen op het terrein van het Rijtven. Na 22u vragen wij  je gebruik te maken van de parkeerplaats aan de rand van het terrein

Meer info
Verkenningsfase: Amarant - Tilburg

DANIEL DE BROUWERPARK

In november 2020 zijn we de verkenningsfase gestart om te onderzoeken of er woningen voor vrijwilligers geplaatst kunnen worden op het Daniel de Brouwerpark in Tilburg

Blijf op de hoogte!
Verkenningsfase: Laverhof - Meierijstad

ANNAHOF

In november 2020 zijn we met Laverhof gestart met het verkennen van de mogelijkheden om vrijwilligers te huisvesten in tiny houses en in een deel van de bestaande gebouwen van Annahof in Wijbosch, gemeente Meierijstad.

Blijf op de hoogte!
Proof of concept: Cello - Rosmalen

DE BINCKHORST
3 woningen

Het verhaal van Butterfly Effect begint bij Cello in Rosmalen. Stijn van Kreij werkte hier als innovatiemanager en stond aan de basis van dit project, samen met vastgoedmanager Sam Schoonus. In 2018 werden hier de eerste drie woningen voor vrijwilligers geplaatst en sindsdien wonen er drie vrijwilligers op deze zorglocatie waar 200 mensen met een beperking wonen. Op basis van de enthousiaste reacties van zowel vrijwilligers als cliënten besloot Stijn om het concept verder uit te werken en in de zomer van 2018 startte hij Butterfly Effect. Met als doel om overal in Nederland bruisende gemeenschappen te bouwen waar vrijwilligers het verschil maken.

Wil jij Butterfly Effect zien vliegen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
INSCHRIJVEN