Word bewoner van Landpark Assisie

Midden in het Brabantse landschap ligt ‘Landpark Assisië’. Prisma beheert het Landpark, dat sinds 1904 bestaat, en biedt met volle overtuiging zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. Een prachtig terrein met een rijke geschiedenis, cultuur en natuur.

Interesse?

Schrijf je dan in via onderstaande vragenlijst voor de wachtlijst. De tiny houses op Landpark Assisië hebben momenteel enthousiaste bewoners maar mocht hierin iets veranderen nemen wij contact op met geinteresseerde op de wachtlijst.

Aanmelden wachtlijst

DE WONINGEN

Situatietekening

Deze schets geeft aan hoe de woningen gesitueerd worden. Er komen vijf woningen type A (met plat dak) en vijf woningen type B (met lessenaarsdak). Daarnaast komt er een fietsenberging voor de bewoners van de tiny houses.

De woningen

De woningen hebben een keuken met vaatwasser, elektrische kookplaat, afzuigkap, spoelbak en ruimte voor je eigen koelkast. De badkamer bevat een wasbak, toilet en douche, ook is er ruimte gereserveerd voor je eigen wasmachine. De woning is voorzien van vloerafwerking (Tarkett) en gladde wanden (wit). De woningen zijn daarnaast voorzien van zonnepanelen, een warmtepomp en vloerverwarming. Iedere woning heeft een eigen terras en buitenverlichting aan de voorzijde (bij de voordeur, met bewegingsmelder) en de achterzijde (bij het terras).

Er zijn twee verschillende type woningen: Type A heeft een plat dak, Type B heeft een lessenaarsdak (zie de situatietekening). Na selectie is het mogelijk om een voorkeur voor een type woning aan te geven, maar we kunnen niet garanderen dat we aan deze wens tegemoet kunnen komen.

Woning met plat dak (Type A)

De afmetingen vormen een indicatie en kunnen afwijken in de realiteit.

Woning met lessenaarsdak (Type B)

De afmetingen vormen een indicatie en kunnen afwijken in de realiteit.


VEELGESTELDE VRAGEN

Meer weten over bijvoorbeeld de plek, buurtverbinders, de woning of de kosten? Hieronder vind je de antwoorden op veel gestelde vragen.


De inschrijfprocedure is veranderd en daarom wordt iedereen die zich eerder heeft ingeschreven verzocht zich nogmaals in te schrijven voor de kennismakingsmiddag. Je wordt dus niet automatisch meegenomen in de inschrijving voor dit project. Meld je aan voor de kennismakingsbijeenkomst van het project waar je in geinteresseerd bent.

Midden in het Brabantse landschap ligt ‘Landpark Assisië’. Prisma beheert het Landpark, dat sinds 1904 bestaat, en biedt met volle overtuiging zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. Een prachtig terrein met een rijke geschiedenis, cultuur en natuur.

Door de geografische ligging tussen stad en streek, biedt deze bijzondere plek mogelijkheden om zorg en samenleven dichter bij elkaar te brengen. De mooie samenwerkingen die al zijn gerealiseerd, laten zien dat zorg en samenleven elkaar verrijken. We geven dit terrein met haar prachtige historie samen de waardevolle en eigentijdse invulling die het verdient, net zoals de grondleggers dat 110 jaar geleden ook deden. Dit doen we met de gemeente, provincie, kunstenaars, het onderwijs en ministerie van binnenlandse zaken en ondernemers die dezelfde idealen nastreven. Samen kijken we naar de mogelijkheden die het Landpark in zich draagt om werkenderwijs te zoeken naar nieuwe vormen van (langdurige) zorg en samenleven.  Samen kunnen we deze bijzondere plek mee laten groeien met de tijd, met behoud van de oorspronkelijke bedoeling: zorgzaam samenleven. Kijk voor meer informatie op www.landparkassisie.nl

Bakker Leo Geerts in Biezenmortel, Jumbo en een groot aantal winkels in Udenhout.  

Het landpark is zowel met de fiets als met het openbaar vervoer bereikbaar: 

Trein: Oisterwijk, vervolgens met buurtbus (op aanvraag) of OV-fiets (ongeveer 5 kilometer)

De huurprijs bedraagt 750,- per maand.  Daarnaast vragen wij 50,- euro per maand energie prestatie vergoeding voor gebruik van de zonnepanelen. Huurders zijn zelf verantwoordelijk voor elektra, water en internet.  

 

Voor de tiny houses wordt vooraf een maand (750,- euro) borg gevraagd. 

Je hebt mogelijk recht op huurtoeslag.  

Dat is een bijdrage van de overheid aan de kosten van het huren van een woning. Of je hier recht op hebt, hangt af van je inkomen. Op www.toeslagen.nl kun je zien of je recht hebt op huurtoeslag. Wij raden je aan om altijd een proefberekening te maken voordat je een nieuwe woning accepteert. Heb je de huurovereenkomst met ons getekend? Vergeet dan niet om zelf huurtoeslag aan te vragen bij de Belastingdienst. 

Voorafgaand aan ondertekening van het huurcontract wordt een inkomenstoets gedaan, om er zeker van te zijn dat er voldoende inkomen is om de huur van te betalen.  

Voor alle bewoners van de Tiny Houses wordt als voorwaarde gesteld om vrijwilligerswerk op landpark Assisië te verrichten. We hanteren hierbij 2 dagdelen per week. We kijken hierbij naar de wensen en kwaliteiten van de cliënt/vrijwilliger, om een zo sterk mogelijke zorgzame gemeenschap te creëren.   

Alle butterfly verbinders dienen te beschikken over een VOG-verklaring. Deze wordt aangevraagd na definitieve selectie voor een woning.  

Voor de verbinders en bewoners van de Tiny Houses worden geen beperkingen gesteld voor geluid of bezoekers, maar gaan wij ervan uit dat iedereen zich als een goede buur gedraagt. 

– Rookvrij
– niet boren: het is wel toegestaan om schilderij-ophangrails ter hoogte van het plafond aan te brengen
– niet schilderen
– niet behangen
De reden van deze regels is het behoud van de kwaliteit van de tiny houses

In overleg.

De tiny houses zijn niet geschikt voor gezinnen. 

Medewerkers van Prisma komen niet in aanraking voor bewoning.

Deze kan jij mailen naar onze comminity builder; Philippine Rahman. Haar email adres is: philippine@butterflyeffect.nl

In ontwikkeling: Prisma - Biezenmortel

LANDPARK ASSISIE
10 woningen

Op deze prachtige locatie, midden in het groen, worden in de zomer van 2021 tien woningen geplaatst voor vrijwilligers.

SCHRIJF JE NU IN!
Verkenningsfase: ORO - Deurne

HET RIJTVEN
5 woningen

Op deze groene en gemoedelijke locatie van ORO worden eind 2021 vijf woningen geplaatst voor vrijwilligers, waarbij een deel van de woningen verhuurd zal worden aan mensen met een licht verstandelijke beperking die als vrijwilliger bij willen dragen aan het leven van de andere bewoners van het Rijtven.

SCHRIJF JE ALVAST IN!
Verkenningsfase: Amarant - Tilburg

DANIEL DE BROUWERPARK

In november 2020 zijn we de verkenningsfase gestart om te onderzoeken of er woningen voor vrijwilligers geplaatst kunnen worden op het Daniel de Brouwerpark in Tilburg

SCHRIJF JE ALVAST IN!
Verkenningsfase: Laverhof - Meierijstad

ANNAHOF

In november 2020 zijn we met Laverhof gestart met het verkennen van de mogelijkheden om vrijwilligers te huisvesten in tiny houses en in een deel van de bestaande gebouwen van Annahof in Wijbosch, gemeente Meierijstad.

SCHRIJF JE ALVAST IN!
Proof of concept: Cello - Rosmalen

DE BINCKHORST
3 woningen

Het verhaal van Butterfly Effect begint bij Cello in Rosmalen. Stijn van Kreij werkte hier als innovatiemanager en stond aan de basis van dit project, samen met vastgoedmanager Sam Schoonus. In 2018 werden hier de eerste drie woningen voor vrijwilligers geplaatst en sindsdien wonen er drie vrijwilligers op deze zorglocatie waar 200 mensen met een beperking wonen. Op basis van de enthousiaste reacties van zowel vrijwilligers als cliënten besloot Stijn om het concept verder uit te werken en in de zomer van 2018 startte hij Butterfly Effect. Met als doel om overal in Nederland bruisende gemeenschappen te bouwen waar vrijwilligers het verschil maken.

Wil jij Butterfly Effect zien vliegen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
INSCHRIJVEN