Schrijf je in voor Het Rijtven in Deurne (ORO)

Wil jij zelfstandig wonen, maar toch samen zijn? Dan hebben wij een fijne (kleine) plek voor jou! Wij bouwen aan de rand van het Rijtven, tegen de woonwijk Rijtse Vennen namelijk een hele nieuwe wijk. Oké we zullen eerlijk zijn.. Een kleine wijk. Een hele kleine. Hij bestaat namelijk uit 5 kleine huisjes, tiny houses.

Aanmelden wachtlijst

Fijne mensen om je heen

In deze kleine wijk is het heel fijn wonen. Deze woonwijk in Deurne heeft alles wat je nodig hebt in de buurt. En je hebt niet alleen een volwaardige woning in het klein, mét eigen tuintje, maar je hebt ook fijne mensen om je heen. In deze wijk wordt omkijken naar elkaar namelijk heel gewoon gevonden. Sterker nog.. Iets doen voor een ander staat centraal. Als je in één van deze vijf huisjes woont, wordt van je verwacht dat je iets terug doet voor de bewoners van Het Rijtven. Vrijwilligers werk. Er is ruimte voor drie cliënten van ORO en twee vrijwilligers van Butterfly Effect.

Wat zijn jouw talenten? 

Jij vindt het leuk iets te doen voor een ander. We kijken hierbij naar waar je goed in bent, maar ook wat je leuk vindt en wat je graag zou willen doen voor een ander. Op deze manier kun je ook sociale contacten opbouwen en wordt zowel je eigen netwerk als het leven van de bewoners van Het Rijtven verrijkt. Een zorgzame wijk. Een fijne plek om thuis te komen.

Wat brengt deze woonplek jou?

● Volwaardige 2-kamer woning, maar dan in het klein. Alles wat je nodig hebt op 35m2.
● Aan de rand van de jonge wijk Rijtse Vennen, met winkels en voorzieningen in de buurt.
● Betrokken buurtbewoners, je bent onderdeel van een zorgzame gemeenschap.
● Zelfstandig wonen, maar toch samen  Je draagt je steentje bij en vergroot je sociale netwerk.
● Hippe woonvorm, Tiny House, met een nieuwe manier van wonen en samenleven.
● Rustige groene omgeving, met veel voorzieningen op het Rijtven terrein waar jouw talenten tot bloei kunnen komen; of je nu met een bewoner een lekkere wandeling wil maken of wil komen helpen op de boerderij.

Wat vragen we van jou? 

● Enthousiasme en inzet om je in te zetten voor je nieuwe buren.
● Twee dagdelen vrijwilligerswerk op Het Rijtven.

Interesse?

Schrijf je dan in via onderstaande vragenlijst voor de wachtlijst. De tiny houses op het Rijtven hebben momenteel enthousiaste bewoners maar mocht hierin iets veranderen nemen wij contact op met geinteresseerde op de wachtlijst.

Aanmelden wachtlijst

DE WONINGEN

Situatietekening

Deze schets geeft aan hoe de woningen gesitueerd zijn, daarnaast komt er een fietsenberging voor de bewoners van de tiny houses.

De woning

De woningen hebben een keuken met vaatwasser, elektrische kookplaat, afzuigkap, spoelbak en ruimte voor je eigen koelkast. De badkamer bevat een wasbak, toilet en douche, ook is er ruimte gereserveerd voor je eigen wasmachine. De woning is voorzien van vloerafwerking (Tarkett) en gladde wanden (wit). Daarnaast zijn de woningen voorzien van een lessenaarsdak met zonnepanelen, een warmtepomp en vloerverwarming. Iedere woning heeft een eigen terras en buitenverlichting aan de voorzijde (bij de voordeur, met bewegingsmelder) en de achterzijde (bij het terras).

De afmetingen vormen een indicatie en kunnen afwijken in de realiteit.


VEELGESTELDE VRAGEN

Meer weten over bijvoorbeeld de plek, buurtverbinders, de woning of de kosten? Hieronder vind je de antwoorden op veel gestelde vragen.


De inschrijfprocedure is veranderd en daarom wordt iedereen die zich eerder heeft ingeschreven verzocht zich nogmaals in te schrijven voor de kennismakingsmiddag. Je wordt dus niet automatisch meegenomen in de inschrijving voor dit project. Meld je aan voor de kennismakingsbijeenkomst van het project waar je in geinteresseerd bent.

Rust, geborgenheid en de groene omgeving kenmerken Het Rijtven. Een omgeving die belangrijk is voor de mensen die er wonen en dagbesteding doen. Maar ook voor de mensen die er werken én voor mensen uit de regio. We willen dat iedereen zich hier thuis voelt. Kinderen uit de buurt, rustzoekers, natuurliefhebbers. De Tiny Houses liggen aan de rand van Het Rijtven, tegen de nieuwbouw wijk de Rijtse Vennen. Deze woonwijk ligt op loopafstand van het centrum van Deurne.   

Voor je dagelijkse boodschappen kun je terecht bij de plaatselijke supermarkten. De dichtstbijzijnde ligt op ongeveer 15 min. loopafstand.   

Het Rijtven is goed bereikbaar. Wanneer je gebruik maakt van het openbaar vervoer, ben je binnen 8 min. op het station van Deurne. Wanneer je te voet gaat, ben je ongeveer 20 minuutjes onderweg.   

Bewoners van de Tiny Houses kunnen gebruikmaken van de parkeerplaatsen op het terrein van het Rijtven. Na 22u vragen wij  je gebruik te maken van de parkeerplaats aan de rand van het terrein. 

De huurprijs bedraagt € 750,- per maand.  Daarnaast vragen wij 50,- euro per maand energie prestatie vergoeding voor gebruik van de zonnepanelen. Huurders zijn zelf verantwoordelijk voor elektra, water en internet.  

Voor de tiny houses wordt vooraf een maand (750,- euro) borg gevraagd. 

Je hebt mogelijk recht op huurtoeslag.  

Dat is een bijdrage van de overheid aan de kosten van het huren van een woning. Of je hier recht op hebt, hangt af van je inkomen. Op www.toeslagen.nl kun je zien of je recht hebt op huurtoeslag. Wij raden je aan om altijd een proefberekening te maken voordat je een nieuwe woning accepteert. Heb je de huurovereenkomst met ons getekend? Vergeet dan niet om zelf huurtoeslag aan te vragen bij de Belastingdienst. 

Voorafgaand aan ondertekening van het huurcontract wordt een inkomenstoets gedaan, om er zeker van te zijn dat er voldoende inkomen is om de huur van te betalen.  

Voor alle bewoners van de Tiny Houses wordt als voorwaarde gesteld om vrijwilligerswerk op Het Rijtven te verrichten. We hanteren hierbij 2 dagdelen per week. We kijken hierbij naar de wensen en kwaliteiten van de cliënt/vrijwilliger, om een zo sterk mogelijke zorgzame gemeenschap te creëren.   

Alle butterfly verbinders dienen te beschikken over een VOG-verklaring. Deze wordt aangevraagd na definitieve selectie voor een woning.  

Voor de verbinders en bewoners van de Tiny Houses worden geen beperkingen gesteld voor geluid of bezoekers, maar gaan wij ervan uit dat iedereen zich als een goede buur gedraagt. Wel hanteren we voor het verdere terrein van het Rijtven regels m.b.t. geluid en bezoek. Gezien de kwetsbaarheid van de bewoners is het niet toegestaan na 22u de rest van het terrein te betreden. Wanneer bezoek ontvangen wordt na deze tijd, dient deze het terrein waar de Tiny Houses staan via de woonwijk te betreden en ook de auto in de wijk te parkeren.  

– Rookvrij
– niet boren: het is wel toegestaan om schilderij-ophangrails ter hoogte van het plafond aan te brengen
– niet schilderen
– niet behangen
De reden van deze regels is het behoud van de kwaliteit van de tiny houses

In overleg.

Al de Tiny Houses hebben de beschikking over een kleine tuin, waar je lekker buiten kan zitten, die in verbinding staat met de medebewoners van de Tiny Houses. In overleg met medebewoners en ORO zullen wij afspraken maken over het onderhoud van de tuin

Ben jij geïnteresseerd in één van de drie cliënt woningen van ORO? Neem voor meer informatie een kijkje op deze website: Tiny Houses bij ORO
. Voor aanvullende vragen en/of aanmelding kun je terecht bij ORO Entree. Telefoon: 0492 – 47 28 72 (werkdagen 9-17 uur)
. E-mail: welkom@oro.nl

De tiny houses zijn niet geschikt voor gezinnen. 

Deze vragen kun je mailen naar onze community builder; Philippine Rahman. Haar email adres is: philippine@butterflyeffect.nl

In ontwikkeling: Prisma - Biezenmortel

LANDPARK ASSISIE
10 woningen

Op deze prachtige locatie, midden in het groen, worden in de zomer van 2021 tien woningen geplaatst voor vrijwilligers.

SCHRIJF JE NU IN!
Verkenningsfase: ORO - Deurne

HET RIJTVEN
5 woningen

Op deze groene en gemoedelijke locatie van ORO worden eind 2021 vijf woningen geplaatst voor vrijwilligers, waarbij een deel van de woningen verhuurd zal worden aan mensen met een licht verstandelijke beperking die als vrijwilliger bij willen dragen aan het leven van de andere bewoners van het Rijtven.

SCHRIJF JE ALVAST IN!
Verkenningsfase: Amarant - Tilburg

DANIEL DE BROUWERPARK

In november 2020 zijn we de verkenningsfase gestart om te onderzoeken of er woningen voor vrijwilligers geplaatst kunnen worden op het Daniel de Brouwerpark in Tilburg

SCHRIJF JE ALVAST IN!
Verkenningsfase: Laverhof - Meierijstad

ANNAHOF

In november 2020 zijn we met Laverhof gestart met het verkennen van de mogelijkheden om vrijwilligers te huisvesten in tiny houses en in een deel van de bestaande gebouwen van Annahof in Wijbosch, gemeente Meierijstad.

SCHRIJF JE ALVAST IN!
Proof of concept: Cello - Rosmalen

DE BINCKHORST
3 woningen

Het verhaal van Butterfly Effect begint bij Cello in Rosmalen. Stijn van Kreij werkte hier als innovatiemanager en stond aan de basis van dit project, samen met vastgoedmanager Sam Schoonus. In 2018 werden hier de eerste drie woningen voor vrijwilligers geplaatst en sindsdien wonen er drie vrijwilligers op deze zorglocatie waar 200 mensen met een beperking wonen. Op basis van de enthousiaste reacties van zowel vrijwilligers als cliënten besloot Stijn om het concept verder uit te werken en in de zomer van 2018 startte hij Butterfly Effect. Met als doel om overal in Nederland bruisende gemeenschappen te bouwen waar vrijwilligers het verschil maken.

Wil jij Butterfly Effect zien vliegen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
INSCHRIJVEN