Vrijwilliger inschrijven 2022

Maak het verschil als vrijwilliger

Wij geloven in een wereld waarin mensen met en zonder beperking op een natuurlijke manier met elkaar verbonden zijn. Daarom zijn we op zoek naar mensen die met hun ervaring en talent willen bijdragen aan een gezellige en zorgzame gemeenschap.
We matchen vrijwilligers met bewoners op basis van talent en interesse, en vragen van vrijwilligers dat ze actief bijdragen aan de gemeenschap op het Landpark. De wijze waarop mensen kunnen bijdragen is heel divers: van samen boodschappen doen of koken tot samenwerken in de tuin, om daarna een lekker bakje koffie te drinken.

Nu inschrijven

.

Zo is het om als vrijwilliger op een zorglocatie te wonen

Vrijwilliger Ingrid van Bergen was te zien in het programma Binnenste Buiten van de KRO-NCRV. Ze vertelt daarin uitgebreid over hoe het is om als vrijwilliger op een zorglocatie te wonen. Ingrid woont in een tiny house genaamd Heijmans One.

Bekijk het filmpje.

Heb je nog steeds interesse om in een klein huisje te wonen op een zorglocatie?
Schrijf je dan in via onderstaand formulier!

Wil je Butterfly Effect zien groeien?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
INSCHRIJVEN

Wij zijn Zuiderschans

Bij Wij zijn Zuiderschans doet iedereen mee

Wij zijn Zuiderschans wordt een levendige omgeving waarin mensen wonen, elkaar ontmoeten en samenwerken. Kortom; waar geleefd wordt. Het is een plek waar je jezelf kunt zijn en waar buren naar elkaar omkijken en samen actief leuke dingen doen. We zijn op zoek naar buurtverbinders die kunnen improviseren en inspelen op de behoeften en wensen van bewoners. Hier kun je jouw initiatieven en ideeën tot leven laten komen. Bij Wij zijn Zuiderschans doet iedereen mee, dat is het idee.

Wat is een buurtverbinder? 

Een buurtverbinder zet zijn of haar talenten graag in voor andere buurtbewoners. Dat kan van alles zijn. Altijd met als doel dat er wat gebeurt in de buurt. Maak je graag muziek? Misschien organiseer je dan de maandelijkse jamsessies. Ben jij helemaal thuis in de boeken? Dan kan een wekelijkse boekenclub wat zijn. Of je maakt de beste koffie en deelt die graag met een andere bewoner tijdens een goed gesprek. Je zet je op jouw manier in voor de gemeenschap, waarbij we ervan uitgaan dat je daar minimaal twee dagdelen per week tijd voor hebt.

Inschrijving gesloten

De inschrijving voor Wij Zijn Zuiderschans is per 15 mei 2022 gesloten. Wil je op de hoogte blijven van onze projecten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

VEELGESTELDE VRAGEN

Meer weten over bijvoorbeeld de plek, buurtverbinders, het appartement of de kosten? Bekijk eens de veel gestelde vragen hieronder.

Bij Wij zijn Zuiderschans wonen en leven mensen met en zonder een zorgvraag op een natuurlijke manier samen. De locatie bestaat uit 127 appartementen voor mensen die 65 jaar of ouder zijn. Hiervan zijn 42 studio’s voor mensen met dementie. Het Ontmoetingsplein op de locatie is de schakel tussen buiten en binnen. Het is dé plek waar verschillende mensen met elkaar in contact komen. Een broedplaats en open atelier voor activiteiten bovendien, waar je jouw ideeën tot leven kan laten komen.

> Meer info over het project
> Brochure

We zoeken mensen die willen bijdragen aan de gemeenschap. Die willen wonen en leven met anderen. En hun eigen talenten willen inzetten om hun ideeën tot leven te laten komen. Je wilt je inzetten voor de gemeenschap, waarbij we ervan uitgaan dat je daar minimaal twee dagdelen per week tijd voor hebt. 

We kijken vooral naar je motivatie en het talent dat je wil inzetten voor de gemeenschap. Er zijn geen specifieke leeftijdscriteria. Een achtergrond in de zorg is ook niet nodig. We kijken bij de selectie ook naar de diversiteit van de groep buurtverbinders. 

We hebben acht woningen gereserveerd voor buurtverbinders. 

De appartementen zijn allemaal ruim 50m2. Er zijn meerdere types beschikbaar en je kunt – nadat je gekozen bent – aangeven welke jouw voorkeur heeft. We hebben de volgende appartementen gereserveerd voor buurtverbinders: 17A, 19N, 20G, 21F, 24F, 25F en 26F. Meer informatie over de appartementen vind je in de brochure van Zayaz.

> Meer info over het project
> Brochure

De kale huurprijs vormt samen met de servicekosten de totale huurprijs. Dat is het bedrag dat je elke maand betaalt. Voor het tweekamerappartement is de kale huurprijs € 613,25, voor het driekamerappartement € 633,25.

> Meer info over het project
> Brochure

Servicekosten zijn kosten die je betaalt naast de kale huur. Als bewoner betaal je elke maand servicekosten voor zonnepanelen, elektriciteit, (de schoonmaak van) gemeenschappelijke ruimten, huismeester, glasfonds, rioolfonds, tuinonderhoud, glasbewassing, huur kooktoestel, zorginfrastructuur, brandveiligheid en zonwering. We verwachten dat de servicekosten tussen de € 95,- en € 125,- per maand zijn. Een exacte berekening hiervan hoort bij de huurovereenkomst die we je aanbieden. 

Je hebt mogelijk recht op huurtoeslag. Dat is een bijdrage die je krijgt van de overheid voor de huurkosten van een woning. Of je hier recht op hebt, hangt af van je inkomen. 

In ontwikkeling: Prisma - Biezenmortel

LANDPARK ASSISIE
10 woningen

Op deze prachtige locatie, midden in het groen, worden in de zomer van 2021 tien woningen geplaatst voor vrijwilligers.

SCHRIJF JE NU IN!
Verkenningsfase: ORO - Deurne

HET RIJTVEN
5 woningen

Op deze groene en gemoedelijke locatie van ORO worden eind 2021 vijf woningen geplaatst voor vrijwilligers, waarbij een deel van de woningen verhuurd zal worden aan mensen met een licht verstandelijke beperking die als vrijwilliger bij willen dragen aan het leven van de andere bewoners van het Rijtven.

SCHRIJF JE ALVAST IN!
Verkenningsfase: Amarant - Tilburg

DANIEL DE BROUWERPARK

In november 2020 zijn we de verkenningsfase gestart om te onderzoeken of er woningen voor vrijwilligers geplaatst kunnen worden op het Daniel de Brouwerpark in Tilburg

SCHRIJF JE ALVAST IN!
Verkenningsfase: Laverhof - Meierijstad

ANNAHOF

In november 2020 zijn we met Laverhof gestart met het verkennen van de mogelijkheden om vrijwilligers te huisvesten in tiny houses en in een deel van de bestaande gebouwen van Annahof in Wijbosch, gemeente Meierijstad.

SCHRIJF JE ALVAST IN!
Proof of concept: Cello - Rosmalen

DE BINCKHORST
3 woningen

Het verhaal van Butterfly Effect begint bij Cello in Rosmalen. Stijn van Kreij werkte hier als innovatiemanager en stond aan de basis van dit project, samen met vastgoedmanager Sam Schoonus. In 2018 werden hier de eerste drie woningen voor vrijwilligers geplaatst en sindsdien wonen er drie vrijwilligers op deze zorglocatie waar 200 mensen met een beperking wonen. Op basis van de enthousiaste reacties van zowel vrijwilligers als cliënten besloot Stijn om het concept verder uit te werken en in de zomer van 2018 startte hij Butterfly Effect. Met als doel om overal in Nederland bruisende gemeenschappen te bouwen waar vrijwilligers het verschil maken.

Wil jij Butterfly Effect zien vliegen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
INSCHRIJVEN

HOME Butterfly Effect 2022

Butterfly Effect bouwt bruisende gemeenschappen

Wij geloven in de waarde van natuurlijke verbindingen tussen mensen mét en zonder zorgvraag.
Door huisjes te verhuren aan vrijwilligers, bouwen we aan bruisende gemeenschappen voor jong en oud.

Werving buurtverbinders Wij zijn Zuiderschans bijna afgerond!

Wij zijn Zuiderschans wordt een levendige omgeving waarin mensen wonen,
elkaar ontmoeten en samenwerken.

Word onderdeel van Wij zijn Zuiderschans

Wij zijn Zuiderschans wordt een levendige omgeving waarin mensen wonen, ontmoeten en werken. Kortom; waar geleefd wordt. Het is een plek waar je jezelf kunt zijn en waar buren naar elkaar omkijken en samen actief leuke dingen doen.

Inschrijving gesloten
Bij Wij zijn Zuiderschans doet iedereen mee

Het ontmoetingsplein in Wij zijn Zuiderschans is de plek waar werelden elkaar ontmoeten. Het is een broedplaats en open atelier voor activiteiten. Hier kun je initiatieven en ideeën tot leven laten komen. Bij Wij zijn Zuiderschans doet iedereen mee, dat is het idee.

MEER INFO
BEN JIJ DE BEWONER DIE WE ZOEKEN?

Wil jij iets betekenen voor een ander?
Wil je prachtig wonen in een tiny house in een bruisende gemeenschap?

SCHRIJF JE IN!
OOK EEN BUTTERFLY LOCATIE STARTEN?

Wil je met ons bouwen aan meer bruisende gemeenschappen?

Heb je een zorglocatie die geschikt is voor ons
om een verkenning te starten.

MEER INFO

HET TEAM

Stijn van Kreij

Founder
stijn@butterflyeffect.nl

Ik heb meer dan 15 jaar ervaring in de langdurige zorg en ben gespecialiseerd in strategie en sociale innovatie. 

Marijke van Nistelrooij

Office Manager
marijke@butterflyeffect.nl

Ik heb me ontwikkeld tot een creatieve office manager met communicatie skills. Bij Butterfly Effect kan ik allerlei losse eindjes aan elkaar knopen.

Luck Dankers

Projectadviseur
luck@butterflyeffect.nl

ik sta garant voor een effectieve oplevering van onze projecten in samenspraak met de zorgorganisatie en de gemeente.

RAAD VAN ADVIES

CYNTHIA VAN DOOREN 

RONALD ZWARTKRUIS

RODNEY WETERINGS

Proof-of-concept in Rosmalen

Op 2 juni 2018 namen de huurders van drie tiny houses op de Binckhorst in Rosmalen de sleutels in ontvangst tijdens een feestelijke opening. Stérk Brabant maakte deze impressie.
Samen met andere bewoners van de Binckhorst, wethouder Paul Kagie en Cello-bestuurder Frank van Beers werden de verplaatsbare huizen in gebruik genomen. Dit proof-of-concept bewijst dat het huisvesten én matchen van vrijwilligers een grote sociale impact heeft op het leven van de andere bewoners en daarmee op de vitaliteit van zorglocaties.

Videoportret vrijwilliger Ingrid van Bergen

Ingrid van Bergen is een van drie bewoners die in een tiny house wonen op een zorglocatie van Cello in Rosmalen. In deze video vertelt ze hoe het wonen in zo’n tiny house bevalt, en wat het vrijwilligerswerk voor haar betekent.


LOCATIES

Klik HIER voor al onze locaties.
Zoek hieronder via de kaart naar onze locaties.

SCHRIJF JE IN!

Wil jij Butterfly Effect zien vliegen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
INSCHRIJVEN

Locaties RESERVE

Butterfly Effect bouwt bruisende gemeenschappen

Wij geloven in de waarde van natuurlijke verbindingen tussen mensen mét en zonder zorgvraag.
Door huisjes te verhuren aan vrijwilligers, bouwen we aan bruisende gemeenschappen voor jong en oud.
Bekijk hieronder onze huidige locaties.

1 kolom

Wij geloven in de waarde van natuurlijke verbindingen tussen mensen mét en zonder zorgvraag.
Door huisjes te verhuren aan vrijwilligers, bouwen we aan bruisende gemeenschappen voor jong en oud.
Bekijk hieronder onze huidige locaties.

2 KOLOMS

5 woningen

Op deze groene en gemoedelijke locatie van ORO worden eind 2021 vijf woningen geplaatst voor vrijwilligers, waarbij een deel van de woningen verhuurd zal worden aan mensen met een licht verstandelijke beperking die als vrijwilliger bij willen dragen aan het leven van de andere bewoners van het Rijtven.

3 KOLOMS

5 woningen

Op deze groene en gemoedelijke locatie van ORO worden eind 2021 vijf woningen geplaatst voor vrijwilligers, waarbij een deel van de woningen verhuurd zal worden aan mensen met een licht verstandelijke beperking die als vrijwilliger bij willen dragen aan het leven van de andere bewoners van het Rijtven.

Wil jij Butterfly Effect zien vliegen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
INSCHRIJVEN

Over ons | Butterfly Effect

Butterfly Effect bouwt bruisende gemeenschappen

Wij geloven in de waarde van natuurlijke verbindingen tussen mensen mét en zonder zorgvraag.
Door huisjes te verhuren aan vrijwilligers, bouwen we aan bruisende gemeenschappen voor jong en oud.

HET TEAM

Stijn van Kreij

Directeur

Email

Ben van de Vrie

CFO

Email

Bram Broess

Business developer

Email

Luck Dankers

Projectmanager bouw

Email

Philippine Rahman

Recruiter buurtverbinders

Email

Abel Slippens

Coach namens BIF


Cynthia van Dooren

Voorzitter stichting Vlinder Effect


Ronald Zwartkruis

Business coach / secretaris Stichting Vlinder Effect


RAAD VAN ADVIES

Cynthia van Dooren 

Ronald Zwartkruis

Rodney Weterings

Proof-of-concept in Rosmalen

Op 2 juni 2018 namen de huurders van drie tiny houses op de Binckhorst in Rosmalen de sleutels in ontvangst tijdens een feestelijke opening. Stérk Brabant maakte deze impressie.
Samen met andere bewoners van de Binckhorst, wethouder Paul Kagie en Cello-bestuurder Frank van Beers werden de verplaatsbare huizen in gebruik genomen. Dit proof-of-concept bewijst dat het huisvesten én matchen van vrijwilligers een grote sociale impact heeft op het leven van de andere bewoners en daarmee op de vitaliteit van zorglocaties.

Videoportret vrijwilliger Ingrid van Bergen

Ingrid van Bergen is een van drie bewoners die in een tiny house wonen op een zorglocatie van Cello in Rosmalen. In deze video vertelt ze hoe het wonen in zo’n tiny house bevalt, en wat het vrijwilligerswerk voor haar betekent.


LOCATIES

a

Wil je Butterfly Effect zien groeien?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
INSCHRIJVEN

Nieuwsbrief inschrijven

Wil jij Butterfly Effect zien vliegen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Videoportret vrijwilliger Ingrid van Bergen

Ingrid van Bergen is een van drie bewoners die in een tiny house wonen op een zorglocatie van Cello in Rosmalen. In deze video vertelt ze hoe het wonen in zo’n tiny house bevalt, en wat het vrijwilligerswerk voor haar betekent.


Wil je Butterfly Effect zien groeien?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
INSCHRIJVEN

Locaties

Butterfly Effect bouwt bruisende gemeenschappen

Wij geloven in de waarde van natuurlijke verbindingen tussen mensen mét en zonder zorgvraag.
Door huisjes te verhuren aan vrijwilligers, bouwen we aan bruisende gemeenschappen voor jong en oud.
Bekijk hieronder onze huidige locaties.

In ontwikkeling: Prisma - Biezenmortel

LANDPARK ASSISIE
10 woningen

Op deze prachtige locatie, midden in het groen, worden in de zomer van 2021 tien woningen geplaatst voor vrijwilligers.

Blijf op de hoogte!
Verkenningsfase: ORO - Deurne

HET RIJTVEN
5 woningen

Op deze groene en gemoedelijke locatie van ORO worden najaar 2022 vijf woningen geplaatst voor vrijwilligers, waarbij een deel van de woningen verhuurd zal worden aan mensen met een licht verstandelijke beperking die als vrijwilliger bij willen dragen aan het leven van de andere bewoners van het Rijtven.

Blijf op de hoogte!
Verkenningsfase: Amarant - Tilburg

DANIEL DE BROUWERPARK

In november 2020 zijn we de verkenningsfase gestart om te onderzoeken of er woningen voor vrijwilligers geplaatst kunnen worden op het Daniel de Brouwerpark in Tilburg

Blijf op de hoogte!
Verkenningsfase: Laverhof - Meierijstad

ANNAHOF

In november 2020 zijn we met Laverhof gestart met het verkennen van de mogelijkheden om vrijwilligers te huisvesten in tiny houses en in een deel van de bestaande gebouwen van Annahof in Wijbosch, gemeente Meierijstad.

Blijf op de hoogte!
Proof of concept: Cello - Rosmalen

DE BINCKHORST
3 woningen

Het verhaal van Butterfly Effect begint bij Cello in Rosmalen. Stijn van Kreij werkte hier als innovatiemanager en stond aan de basis van dit project, samen met vastgoedmanager Sam Schoonus. In 2018 werden hier de eerste drie woningen voor vrijwilligers geplaatst en sindsdien wonen er drie vrijwilligers op deze zorglocatie waar 200 mensen met een beperking wonen. Op basis van de enthousiaste reacties van zowel vrijwilligers als cliënten besloot Stijn om het concept verder uit te werken en in de zomer van 2018 startte hij Butterfly Effect. Met als doel om overal in Nederland bruisende gemeenschappen te bouwen waar vrijwilligers het verschil maken.

Wil jij Butterfly Effect zien vliegen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
INSCHRIJVEN

Zorglocatie inschrijven

Butterfly Effect maakt bruisende gemeenschappen

Butterfly Effect is in 2018 opgericht naar aanleiding van een succesvol project op de Binckhorst, een zorglocatie van Cello in Rosmalen. We zijn ervan overtuigd dat samen leven in Nederland nog veel mooier kan door mensen op basis van talent en interesse met elkaar te verbinden. En we vinden het belangrijk dat mensen met een intensieve zorgvraag gemakkelijk kunnen samenleven met anderen. We willen natuurlijke verbindingen en spontane ontmoetingen tot stand brengen door kleine huisjes voor vrijwilligers te plaatsen op zorglocaties. We ontwikkelen deze projecten samen met zorgorganisaties, gemeenten en sociale investeerders.

Interesse om vrijwilligers op een zorglocatie te laten wonen?

Vrijwilliger Ingrid van Bergen was te zien in het programma Binnenste Buiten van de KRO-NCRV. Ze vertelt daarin uitgebreid over hoe het is om als vrijwilliger op een zorglocatie te wonen. Ingrid woont in een tiny house genaamd Heijmans One.

Ook interesse om vrijwilligers op een zorglocatie te laten wonen? Vul dan onderstaand formulier in en we nemen binnen een week contact met u op.

SCHRIJF JE IN!

INSCHRIJVEN ZORGLOKATIE

Videoportret vrijwilliger Ingrid van Bergen

Ingrid van Bergen is een van drie bewoners die in een tiny house wonen op een zorglocatie van Cello in Rosmalen. In deze video vertelt ze hoe het wonen in zo’n tiny house bevalt, en wat het vrijwilligerswerk voor haar betekent.


Videoportret vrijwilliger Ingrid van Bergen

Ingrid van Bergen is een van drie bewoners die in een tiny house wonen op een zorglocatie van Cello in Rosmalen. In deze video vertelt ze hoe het wonen in zo’n tiny house bevalt, en wat het vrijwilligerswerk voor haar betekent.

Ingrid van Bergen is een van drie bewoners die in een tiny house wonen op een zorglocatie van Cello in Rosmalen. In deze video vertelt ze hoe het wonen in zo’n tiny house bevalt, en wat het vrijwilligerswerk voor haar betekent.

Wil je Butterfly Effect zien groeien?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
INSCHRIJVEN

Vrijwilliger inschrijven

Maak het verschil als vrijwilliger

Wij geloven in een wereld waarin mensen met en zonder beperking op een natuurlijke manier met elkaar verbonden zijn. Daarom zijn we op zoek naar mensen die met hun ervaring en talent willen bijdragen aan een gezellige en zorgzame gemeenschap.
We matchen vrijwilligers met bewoners op basis van talent en interesse, en vragen van vrijwilligers dat ze actief bijdragen aan de gemeenschap op het Landpark. De wijze waarop mensen kunnen bijdragen is heel divers: van samen boodschappen doen of koken tot samenwerken in de tuin, om daarna een lekker bakje koffie te drinken.

Zo is het om als vrijwilliger op een zorglocatie te wonen

Vrijwilliger Ingrid van Bergen was te zien in het programma Binnenste Buiten van de KRO-NCRV. Ze vertelt daarin uitgebreid over hoe het is om als vrijwilliger op een zorglocatie te wonen. Ingrid woont in een tiny house genaamd Heijmans One.

Bekijk het filmpje.

Heb je nog steeds interesse om in een klein huisje te wonen op een zorglocatie?
Schrijf je dan in via onderstaand formulier!

INSCHRIJVEN VRIJWILLIGER

Fill out my online form.

Wil je Butterfly Effect zien groeien?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
INSCHRIJVEN

Classic Banking

Classic Banking

We are driven to create a better financial future for our clients through best in class markets experience.

We’ve taken care of all the digital boring details, so you can take care of your online business grow and clients satisfaction.

Schedule a consult

Arrange a consultation and come to visit us.

  Brokerage & Trading

  Our strategy is to acquire properties in both established and transitioning areas that show potential for repositioning.

  Investment Banking

  We are driven by passion, accuracy and speed in servicing our clients in order to provide them with best in class available services.

  Contracts & Research

  In order to satisfy the growing complexity of the market, we continuously offer and implement innovative financial researches.

  Experienced broker of choice for leading international and domestic investors seeking the in class local expertise.

  Your goals are unique, so your investment guidance should be too. We take the time to listen and understand what matters most to you before helping you develop and manage your investment strategy. We offer a broad range of products and services to help you.

  Find Out More

  The leading independent trusted advisor for sourcing, structuring and executing and capital market transactions.

  We offer a broad range of products and services to help you pursue your financial goals, and we can help you choose the right approach. Your goals are unique, so your investment guidance should be too. We take the time to listen and understand your investment strategy.

  Find Out More

  80+

  Awards

  65+

  Employees

  10k

  Revenue

  20k

  Happy Clients

  Investment is an asset or item that is purchased with the hope that it will generate income or appreciate in the future.
  J.P. Morgan  Senior Partner & CEO

  Latest News

  Hallo wereld!

  Calm over the horizon

  Inspired by clouds

  We are a leading independent broker and trader banking.

  Purchase Uncode