Bij Wij zijn Zuiderschans doet iedereen mee

Wij zijn Zuiderschans wordt een levendige omgeving waarin mensen wonen, elkaar ontmoeten en samenwerken. Kortom; waar geleefd wordt. Het is een plek waar je jezelf kunt zijn en waar buren naar elkaar omkijken en samen actief leuke dingen doen. We zijn op zoek naar buurtverbinders die kunnen improviseren en inspelen op de behoeften en wensen van bewoners. Hier kun je jouw initiatieven en ideeën tot leven laten komen. Bij Wij zijn Zuiderschans doet iedereen mee, dat is het idee.

Wat is een buurtverbinder? 

Een buurtverbinder zet zijn of haar talenten graag in voor andere buurtbewoners. Dat kan van alles zijn. Altijd met als doel dat er wat gebeurt in de buurt. Maak je graag muziek? Misschien organiseer je dan de maandelijkse jamsessies. Ben jij helemaal thuis in de boeken? Dan kan een wekelijkse boekenclub wat zijn. Of je maakt de beste koffie en deelt die graag met een andere bewoner tijdens een goed gesprek. Je zet je op jouw manier in voor de gemeenschap, waarbij we ervan uitgaan dat je daar minimaal twee dagdelen per week tijd voor hebt.


VEELGESTELDE VRAGEN

Meer weten over bijvoorbeeld de plek, buurtverbinders, het appartement of de kosten? Bekijk eens de veel gestelde vragen hieronder.

Bij Wij zijn Zuiderschans wonen en leven mensen met en zonder een zorgvraag op een natuurlijke manier samen. De locatie bestaat uit 127 appartementen voor mensen die 65 jaar of ouder zijn. Hiervan zijn 42 studio’s voor mensen met dementie. Het Ontmoetingsplein op de locatie is de schakel tussen buiten en binnen. Het is dé plek waar verschillende mensen met elkaar in contact komen. Een broedplaats en open atelier voor activiteiten bovendien, waar je jouw ideeën tot leven kan laten komen.

> Meer info over het project
> Brochure

We zoeken mensen die willen bijdragen aan de gemeenschap. Die willen wonen en leven met anderen. En hun eigen talenten willen inzetten om hun ideeën tot leven te laten komen. Je wilt je inzetten voor de gemeenschap, waarbij we ervan uitgaan dat je daar minimaal twee dagdelen per week tijd voor hebt. 

We kijken vooral naar je motivatie en het talent dat je wil inzetten voor de gemeenschap. Er zijn geen specifieke leeftijdscriteria. Een achtergrond in de zorg is ook niet nodig. We kijken bij de selectie ook naar de diversiteit van de groep buurtverbinders. 

We hebben acht woningen gereserveerd voor buurtverbinders. 

De appartementen zijn allemaal ruim 50m2. Er zijn meerdere types beschikbaar en je kunt – nadat je gekozen bent – aangeven welke jouw voorkeur heeft. We hebben de volgende appartementen gereserveerd voor buurtverbinders: 17A, 19N, 20G, 21F, 24F, 25F en 26F. Meer informatie over de appartementen vind je in de brochure van Zayaz.

> Meer info over het project
> Brochure

De kale huurprijs vormt samen met de servicekosten de totale huurprijs. Dat is het bedrag dat je elke maand betaalt. Voor het tweekamerappartement is de kale huurprijs € 613,25, voor het driekamerappartement € 633,25.

> Meer info over het project
> Brochure

Servicekosten zijn kosten die je betaalt naast de kale huur. Als bewoner betaal je elke maand servicekosten voor zonnepanelen, elektriciteit, (de schoonmaak van) gemeenschappelijke ruimten, huismeester, glasfonds, rioolfonds, tuinonderhoud, glasbewassing, huur kooktoestel, zorginfrastructuur, brandveiligheid en zonwering. We verwachten dat de servicekosten tussen de € 95,- en € 125,- per maand zijn. Een exacte berekening hiervan hoort bij de huurovereenkomst die we je aanbieden. 

Je hebt mogelijk recht op huurtoeslag. Dat is een bijdrage die je krijgt van de overheid voor de huurkosten van een woning. Of je hier recht op hebt, hangt af van je inkomen. 

INSCHRIJVENIn ontwikkeling: Prisma - Biezenmortel

LANDPARK ASSISIE
10 woningen

Op deze prachtige locatie, midden in het groen, worden in de zomer van 2021 tien woningen geplaatst voor vrijwilligers.

SCHRIJF JE NU IN!
Verkenningsfase: ORO - Deurne

HET RIJTVEN
5 woningen

Op deze groene en gemoedelijke locatie van ORO worden eind 2021 vijf woningen geplaatst voor vrijwilligers, waarbij een deel van de woningen verhuurd zal worden aan mensen met een licht verstandelijke beperking die als vrijwilliger bij willen dragen aan het leven van de andere bewoners van het Rijtven.

SCHRIJF JE ALVAST IN!
Verkenningsfase: Amarant - Tilburg

DANIEL DE BROUWERPARK

In november 2020 zijn we de verkenningsfase gestart om te onderzoeken of er woningen voor vrijwilligers geplaatst kunnen worden op het Daniel de Brouwerpark in Tilburg

SCHRIJF JE ALVAST IN!
Verkenningsfase: Laverhof - Meierijstad

ANNAHOF

In november 2020 zijn we met Laverhof gestart met het verkennen van de mogelijkheden om vrijwilligers te huisvesten in tiny houses en in een deel van de bestaande gebouwen van Annahof in Wijbosch, gemeente Meierijstad.

SCHRIJF JE ALVAST IN!
Proof of concept: Cello - Rosmalen

DE BINCKHORST
3 woningen

Het verhaal van Butterfly Effect begint bij Cello in Rosmalen. Stijn van Kreij werkte hier als innovatiemanager en stond aan de basis van dit project, samen met vastgoedmanager Sam Schoonus. In 2018 werden hier de eerste drie woningen voor vrijwilligers geplaatst en sindsdien wonen er drie vrijwilligers op deze zorglocatie waar 200 mensen met een beperking wonen. Op basis van de enthousiaste reacties van zowel vrijwilligers als cliënten besloot Stijn om het concept verder uit te werken en in de zomer van 2018 startte hij Butterfly Effect. Met als doel om overal in Nederland bruisende gemeenschappen te bouwen waar vrijwilligers het verschil maken.

Wil jij Butterfly Effect zien vliegen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
INSCHRIJVEN