Op het terrein van het Klooster van de Zusters Franciscanessen in het centrum van Veghel, wordt een eigentijdse woon- en leefomgeving ontwikkeld. Hier zijn verschillende appartementengebouwen, die ruimte bieden aan jong en oud, voor mensen mét en zonder zorgbehoefte. Een wijk voor iedereen!
Dwalend door de kloostertuin van de Zusters Franciscanessen in hartje Veghel voel je de indrukwekkende geschiedenis van het klooster. Hier leefden en vervulden de zusters ruim 175 jaar hun maatschappelijke taak. Nu is dit gebied toe aan een nieuwe impuls en geven de zusters het klooster en de tuin weer terug aan de gemeenschap.
Het kloosterterrein van de Zusters Franciscanessen én het voormalig Bernhoven ziekenhuisterrein in Veghel noemen we samen ’t Kloosterkwartier: het maatschappelijk ‘hart van Veghel’. Samen met de zusters maakte Zenzo plannen voor de ontwikkeling van het terrein. Een complex geheel volgens het gedachtegoed van de zusters. Dat het levenswerk van de zusters een nieuwe bestemming mag krijgen is heel bijzonder. Twee rijksmonumenten, een park, een gracht, scholen, een internaat, een ‘zigzag-gebouw’: alles vind je er. Zo ontstaat op de 7 tot 8 hectare een eigentijdse woon- en leefomgeving, waar plek is voor iedereen.
Het Kloosterkwartier ligt tussen het Veghelse centrum en de populaire Vijverwijk. Een wijk met uitstraling, veel groen en ruimte. Scholen, kinderopvang, sportverenigingen en voorzieningen zijn in de directe omgeving. Een rustige plek, maar als je wilt sta je ook binnen enkele minuten lopen midden op de gezellige markt.
We hebben een duidelijk selectieproces opgesteld om erachter te komen of jij matcht met de behoeften van de gemeenschap.
Heb je vragen over deze gemeenschap? Wij hebben de antwoorden.
De huisnummers zijn 3-03, 3-15, 4-05, 4-15 en 4-27. Het gaat om gelijkvloerse appartementen met 1 slaapkamer, gelegen in een complex met lift. Er is een gemeenschappelijke fietsenberging. Parkeren in openbaar gebied.
Bouwjaar: 2023.
Energielabel A++.
Vloerverwarming over de hele woning.
Nieuwbouw: Ja.
Totale oppervlakte is ongeveer 40 m2.
De slaapkamer is 13 m2 .
Woonkamer/keuken is 20 m2.
1 slaapkamer.
Open keuken.
Geen zolder.
Geen tuin.
Een eigen balkon.
Geen gasaansluiting aanwezig.
Gezamenlijke berging.
Er is een lift aanwezig.
Rolstoelvriendelijk.
Zonnepanelen zijn aanwezig.
Bereid om je 2 dagdelen per week in te zetten voor de gemeenschap.
Niet voor huishoudens met kinderen.
Geen leeftijdscriteria.
Voldoen aan de inkomenseisen van Area Ons Huiz .
Ingeschreven als woningzoekende bij Area Ons Huiz.
Buurtverbinders behouden hun inschrijfduur bij Area Ons Huiz.
Je hebt een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) nodig.
Een buurtverbinder zet zijn of haar talenten graag in voor andere buurtbewoners. Dat kan van alles zijn. Altijd met als doel dat er wat gebeurt in de buurt. Maak je graag muziek? Misschien organiseer je dan de maandelijkse jamsessies. Ben jij helemaal thuis in de boeken? Dan kan een wekelijkse boekenclub wat zijn. Of je maakt de beste koffie en deelt die graag met een andere bewoner tijdens een goed gesprek.
We zoeken mensen die willen bijdragen aan de gemeenschap. Die willen wonen en leven met anderen. En hun eigen talenten willen inzetten om hun ideeën tot leven te laten komen. Je zet je op jouw manier in voor de gemeenschap, en verwachten dat je daar minimaal twee dagdelen per week tijd voor hebt.
Het mooie aan mijn rol is dat ik een bijdrage kan leveren aan het welzijn van mijn buren. Ik doe dat vanuit mijn eigen enthousiaste rol als actieve buur.
“Het gaat me om de verbinding: met de bewoners, met mijn buren, met de natuur.”
''Voor mij is het onderdeel van een groter geheel. Het is voor mij een manier van leven. Dus ik wil me ook echt oprecht inzetten om bij te dragen aan de maatschappij.''
''Ik voel me echt onderdeel van een gemeenschap en ik merk ook dat de veiligheid en verbinding binnen de gemeenschap verbeterd is door de aanwezigheid van ons. Wat mij betreft is dit concept en deze organisatie de toekomst.''
‘'Het is een mooi huisje, je ontlast de zorgmedewerkers en cliënten krijgen een rijker sociaal leven.’'