In de achtertuin van bourgondisch Den Bosch ligt Nuland: een gezellig Brabants dorp omringd door groen. In een oud klooster vind je er ouderenzorgorganisatie Sint Jozefoord, een plek waar wordt gewoond en geleefd, met zorg dichtbij. Voor buurtverbinders bovendien dé kans om mooi te wonen en bij te dragen aan een bloeiende gemeenschap.
Kom naar de kennismakingsavond op dinsdag 10 juni 2025, van 19.00 – 21.00 uur bij Sint Jozefoord in Nuland.
Bij Sint Jozefoord wonen ouderen uit Nuland en de wijde omgeving. Het is een veilige plek waar mensen die zorg nodig hebben wonen en leven. Ouderen die zelfstandig wonen, maar ook mensen voor wie die dat niet meer mogelijk is, bijvoorbeeld vanwege dementie of fysieke beperkingen. Bij Sint Jozefoord kunnen ouderen nog volop genieten van hun dag.
Op Sint Jozefoord zijn drie studio’s beschikbaar die net gerenoveerd zijn. De studio's hebben een gezamenlijke woonkamer en badkamer.
Als buurtverbinders op Sint Jozefoord werk je samen met twee buurtverbinders die in de Nulandse nieuwbouwwijk Pelgrimsche Hoeve wonen.
De ligging van Nuland is ideaal. Zin in reuring? Je rijdt in een paar minuten de A59 op en trapt in een half uur naar Den Bosch. Voor wat groen hoef je alleen het dorp maar uit te lopen. Vanuit je woning op Sint Jozefoord wandel je bovendien zo de kloostertuin in. Eén keer knipperen en je begeeft je tussen de fruitbomen, bloemen en bijenkorven. De tuin is ontwikkeld als ontmoetingsplek voor inwoners van Nuland, Geffen en Vinkel, je komt er altijd wel iemand tegen.
Via een simpel stappenplan bekijken we of er een match is.
Heb je vragen over deze gemeenschap? Wij hebben de antwoorden.
Iemand die zich wil inzetten voor de gemeenschap én fijn wil wonen. Een buurtverbinder organiseert minimaal twee dagdelen per week laagdrempelige activiteiten in de gemeenschap waar hij of zij woont. Wat je doet, is helemaal aan jou. Houd je van koken? Misschien organiseer je dan een middag met soep en spelletjes. Houd je van wandelen? Dan is een wekelijks ommetje met de buurt misschien iets voor jou. Als buurtverbinder breng je mensen samen en zorg je ervoor dat buren elkaar makkelijker ontmoeten. Bekijk ook deze korte animatievideo.
We zoeken mensen die willen bijdragen aan de gemeenschap. Die willen wonen en leven met anderen en hun eigen talenten willen inzetten om de gemeenschap bruisender te maken. Je zet je op jouw manier in en we verwachten dat je daar minimaal twee dagdelen per weektijd voor maakt.
We kijken vooral naar je motivatie. Er zijn geen specifieke leeftijdscriteria en een achtergrond in de zorg is ook niet nodig. Natuurlijk vragen we je wel om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) voordat je start als vrijwilliger. We kijken bij de selectie ook naar de diversiteit van de groep buurtverbinders.
De huurprijs bedraagt €400 per maand (exclusief gas, water & licht en servicekosten). Er is geen huurtoeslag mogelijk.
- Karakteristiek oud kloosterpand
- Lift aanwezig
- Gezamenlijk gebruik van badkamer en keuken
- Parkeren op het terrein
- Gedeelde fietsenstalling
- Mogelijkheid tot gebruikmaken van restaurant
- Kloostertuin en bos op eigen terrein
Er zijn op dit moment geen woningen vrij in nieuwbouwproject Pelgrimsche Hoeve. Voor meer informatie, zie: https://www.mooiland.nl/projecten/projecten/pelgrimsche-hoeve#/
Woningcorporatie Mooiland werkt ook met buurtverbinders in woonzorgcentrum De Hooghe Clock in 's-Hertogenbosch. Monique Dilling, gebiedsregisseur Mooiland: “Wij vinden leefbare buurten belangrijk en willen het verschil maken voor onze bewoners. We geloven in het concept van buurtverbinders. Mooiland heeft een kleine 300 huurwoningen in de kern Nuland en binnenkort wordt ons nieuwbouwproject Pelgrimsche Hoeve opgeleverd. Mooiland stelt daar twee nieuwe huurwoningen beschikbaar. Buurtverbinders kunnen er bijdragen aan de opbouw van het nieuwe wijkje, de verbinding maken met Sint Jozefoord én met het dorp Nuland. Een echte win-win-win."
Het mooie aan mijn rol is dat ik een bijdrage kan leveren aan het welzijn van mijn buren. Ik doe dat vanuit mijn eigen enthousiaste rol als actieve buur.
“Het gaat me om de verbinding: met de bewoners, met mijn buren, met de natuur.”
''Voor mij is het onderdeel van een groter geheel. Het is voor mij een manier van leven. Dus ik wil me ook echt oprecht inzetten om bij te dragen aan de maatschappij.''
''Ik voel me echt onderdeel van een gemeenschap en ik merk ook dat de veiligheid en verbinding binnen de gemeenschap verbeterd is door de aanwezigheid van ons. Wat mij betreft is dit concept en deze organisatie de toekomst.''
‘'Het is een mooi huisje, je ontlast de zorgmedewerkers en cliënten krijgen een rijker sociaal leven.’'