Artikelen
June 10, 2024

Kloosterkwartier, buurt van verbinding

Kloosterkwartier, buurt van verbinding

Interview multiple candidates

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit proin mi pellentesque  lorem turpis feugiat non sed sed sed aliquam lectus sodales gravida turpis maassa odio faucibus accumsan turpis nulla tellus purus ut   cursus lorem  in pellentesque risus turpis eget quam eu nunc sed diam.

Search for the right experience

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit proin mi pellentesque  lorem turpis feugiat non sed sed sed aliquam lectus sodales gravida turpis maassa odio.

  1. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
  2. Porttitor nibh est vulputate vitae sem vitae.
  3. Netus vestibulum dignissim scelerisque vitae.
  4. Amet tellus nisl risus lorem vulputate velit eget.

Ask for past work examples & results

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit consectetur in proin mattis enim posuere maecenas non magna mauris, feugiat montes, porttitor eget nulla id id.

  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
  • Netus vestibulum dignissim scelerisque vitae.
  • Porttitor nibh est vulputate vitae sem vitae.
  • Amet tellus nisl risus lorem vulputate velit eget.
Vet candidates & ask for past references before hiring

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit ut suspendisse convallis enim tincidunt nunc condimentum facilisi accumsan tempor donec dolor malesuada vestibulum in sed sed morbi accumsan tristique turpis vivamus non velit euismod.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit nunc gravida purus urna, ipsum eu morbi in enim”
Once you hire them, give them access for all tools & resources for success

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit ut suspendisse convallis enim tincidunt nunc condimentum facilisi accumsan tempor donec dolor malesuada vestibulum in sed sed morbi accumsan tristique turpis vivamus non velit euismod.

Fleur en de andere buurtverbinders werken eraan om van het Kloosterkwartier een hechte, ondersteunende gemeenschap te maken.

“Hallo, ik ben Fleur en ik woon in dezelfde straat als jij en ik ben buurtverbinder.”

Zo ging Fleur de Koning enkele weken geleden langs zowat alle voordeuren in de straat waar ze zelf sinds maart woont. Dat deed ze in haar functie als buurtverbinder. Met nog zeven anderen doet ze in die rol haar best om van het Kloosterkwartier een warme buurt te maken waarin mensen elkaar kennen en er voor elkaar zijn. De buurtverbinders worden begeleid door Maaike Teernstra van Butterfy Efect, de organisatie achter het werven en coachen van buurtverbinders.

Maaike was ooit zelf buurtverbinder in een zorgcentrum en is nu coach van andere verbinders. Fleur zocht, voor ze wist dat ze in een appartement van Area in het Kloosterkwartier zou gaan wonen, al eens contact met Butterfy Efect – niet wetende dat ze even later in één van de zeven buurten zou wonen waar de organisatie actief is. “Het heeft zo moeten zijn”, stellen ze vast.

De belangrijkste taak van een buurtverbinder is om oog te hebben voor de buren. Weten wie waar woont en welke behoeften en talenten die buren hebben. Zo kunnen ze mensen aan elkaar verbinden. Fleur: “We zijn geen animatieteam of zo. Het gaat allemaal laagdrempelig. We zijn nu met zijn achten en ieder van ons verbindt op zijn of haar eigen wijze. Ik ging dus de deuren langs, maar een ander gaat met een gereedschapskist op bezoek bij iemand die hulp nodig heeft bij een klusje.”

De aanpak werkt. Fleur raakte bij haar deur-tot-deur-actie in gesprek met een alleenstaande man die best meer contacten wil. En laat Fleur nou even daarvoor een echtpaar hebben gesproken dat liet weten best te voelen voor meer contacten met buurtbewoners. “Ik gaf meneer het huisnummer door van het echtpaar en hij stond er meteen aan de deur.” Overigens worden er wel activiteiten georganiseerd. Zo was er onlangs een buurtborrel en is geregeld dat een aantal Kloosterhofbewoners meedoen aan de avondvierdaagse.

“Het is niet toevallig dat de buurtverbinders juist hier voet aan de grond krijgen”, weet Fleur. “We verspreiden met onze inzet het gedachtegoed van de zusters Franciscanessen met betrekking tot saamhorigheid en onderlinge steun.” Maaike: “Het is zo mooi wat hier in het Kloosterkwartier gebeurt. Ik ben zo trots op de buurtverbinders!”

Meer weten over de buurtverbinders of een idee delen met die groep? Mail kloosterhofbuurtverbinders@gmail.com of stop een briefje in de brievenbus van de verbinders in gebouw 3.

Samen bouwen aan een zorgzame gemeenschap?